Žene su bez djece sretnije od muškaraca

Žene su bez djece sretnije od muškaraca

14.12.2007

U SAD-u se više nego bilo gdje drugo u svijetu primjećuje porast obitelji bez djece. Interesantno je da se ispitivanjem dokazalo, da češće žene planiraju život bez djece nego muškarci.

Daleko je veći broj obitelji bez djece nego što je bio prije samo nekoliko desetljeća. Radi se o obiteljima koje ne žele djecu. Većinom se žene odluče ne imati djecu jer to uglavnom znači pad u karijeri ili potpuni gubitak karijere dok muškarce činjenica da imaju djecu čini čak i prihvatljivijima.

Na studentima se vršilo ispitivanje i rezultati su bili začuđujući. Većina žena je izjavilo da ne planira imati djecu, dok je ogroman broj muškaraca izjavio da u svakom slučaju planiraju imati djecu, iako se i uloga muškarca u odgajanju djece uveliko povećala za razliku od prije.

Što se tiče religijskih stavova po pitanju nasljednika, i tu su se pokazali različiti stavovi ali opet mnogo „slobodniji“ nego nekada.

Čak je i većina vanbračnih zajednica izjavilo da želi djecu i većina njih budućnost bez djece nije htjela ni uzeti u obzir.

Vanbračna zajednica se zato možda i ne bi trebala smatrati zamjenom za brak, smatraju istraživači u SAD-u, nego samo jednim vidom predbračnog stanja.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan