Yahoo pokrenula web stranicu za žene

Yahoo pokrenula web stranicu za žene

02.04.2008

Yahoo je 31.3.08. pokrenula novu web stranicu namjenjenu ženama u dobi od 25. do 54. godine. Ova stranica će nuditi devet kategorija uključujući fashion i ljepotu, roditeljstvo i nutriciju.

Cilj web stranice je pružanje informacija ženama vezano za njihove dnevne aktivnosti, to jest sve što žene traže na jednom mjestu. Yahoo očekuje da će oko 40 miliona žena započeti svoj dan sa “Yahoo Shine”, kako su svoju web stranicu nazvali. Osim kategorija, “Yahoo Shine” će nuditi i pretraživač koji preferira rezultate sa “ženskim” sadržajem.

“Yahoo Shine” će biti izvrsna meta oglašivačima u rubrici lifestyle-a, čime uvodi novu dimenziju u internet kao medij. “Uskoro ćemo vidjeti i pretraživač ženskog roda”, prenose mediji.

Sadržavat će slijedeće kategorije: “Fashion & Beauty”, “Food”, “Healthy Living”, “Work & Money”, “Love & Relationships”, “Parenting”, “At Home”, “Entertainment & Culture” i “Astrology”. Sve u svemu, Yahoo Shine će imati karakter i osjećaj, bit će simpatična i duhovita - prava prijateljica svakoj ženi.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan