U Aziji bi se broj tigrova mogao udvostručiti

U Aziji bi se broj tigrova mogao udvostručiti

10.11.2007

Udruženja i programi koji se bave problematikom umanjenog broja tigrova u Aziji, sada su objavili da su pronašli načine da broj tigrova u tom području čak udvostruče.

Tigrovi su ugroženi u svim regijama od Indije preko Južne Azije, otoka Sumatra i dalekoistočnog dijela Rusije.

Studija se odnosi na područje Indije, Bangladeša, Butana i Nepala.

Dok su se raniji napori oko očuvanja ove životinjske vrste temeljili na podacima o broju tigrova u području gdje žive, sada će se koristiti podaci o okolnim područjima koja znatno utječu na broj tigrova u navedenim regijama. Nova studija se bavi konkretnije ocjenjivanjem utjecaja okolnih područja na broj tigrova u regiji.

Znanstvenici su naime zaključili da područja oko zaštićenih zona igraju značajnu ulogu u očuvanju tigrova. U tim zonama bi tigrovi mogli opstati dugoročno ako bi se smanjili negativni utjecaji okolnih područja na njihov kvalitet života.

Na taj način smatraju da bi se broj tigrova mogao čak i uduplati.

Neće se zanemariti uloga povećanja pomoćnog osoblja i poboljšanja samog rada koji se odnosi na očuvanje ovih životinja što uključuje i bolju zaštitu životinjskih vrsta kojim se tigrovi hrane.

Poticaj same studije jeste drastično smanjenje tigrova u zadnjih 150 godina. Tada ih je prema pretpostavkama u Aziji živjelo oko 100 000, dok danas u Aziji živi samo još oko 5 000 primjeraka ove životinjske vrste.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan