Studentica medicine spasila dvomjesečnog tigra u zoološkom vrtu

Studentica medicine spasila dvomjesečnog tigra u zoološkom vrtu

03.02.2008

Dok je gutao prevelike komade mesa, jedan mu je zapeo u grlu i počeo je da se guši. Na svu sreću, 24-godišnja studentica medicine je ponudila svoju pomoć.

U zoološkom vrtu u njemačkom gradu Halle je u decembru dvomjesečni tigar progutao preveliki komad mesa i počeo da se guši. Posjetiteljka zoološkog vrta, 24-godišnja studentica medicine je upravo tada prolazila sa svojim jednogodišnjim sinom i ponudila je svoju pomoć. I zaista, masažom srca i pružanjem pomoći umjetnim disanjem "usta na njušku", nakon par minuta tigar je već došao sebi.

U međuvremenu su čuvari majku mladunčeta zatvorili u drugi kavez.

Zoološki vrt je razmišljao na koji način da zahvali gospođi koju nazivaju anđelom. Od tog dana se mali tigar zove po njenom sinu, Johannes.

U Januaru je ova priča slučajno došla do medija i mlada žena je pristala dati intervju za televiziju. Iznenađeno je nakon toga morala zaključiti da je njena priča toliko interesantna da su i engleski mediji tražili podatke o ovom događaju.

Skromno je izjavila da se ne osjeća kao zvijezda nakon ovog čina i da namjerava i dalje jednog dana raditi kao liječnica, ali i dalje za ljude a ne za životinje.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan