Strah od uništenja Zemlje aktivacijom LHC-a ovog mjeseca ‘potpuno neutemeljen’?

Strah od uništenja Zemlje aktivacijom LHC-a ovog mjeseca ‘potpuno neutemeljen’?

05.09.2008

London - Institut fizike ‘IOP’ je danas izdao novi izvještaj po kojem je strah od uništenja Zemlje aktivacijom LHC-a u srijedu 10.09.2008. potpuno neutemeljen. Izvještaj navodi da u gornjoj atmosferi Zemlje postoje prirodni procesi koji su ekvivalentni eksperimentu koji će se dogoditi u LHC-u. U stvari se čak desilo i više od 100 000 sličnih prirodnih pojava na Zemlji.

Jedna od najfascinantnijih tehnoloških naprava našeg vremena koja će se u potpunosti aktivirati slijedeće sedmice je izazvala veliki strah od prouzrokovanja tolike količine energije, koja bi bila u stanju uništiti Zemlju u potpunosti.

Istraživači tvrde da LHC ne može izazvati nikakve crne rupe, vakumske mjehure ili opasne magnetske valove. Čak i ako se pojave crne rupe, one neće biti slične onima koje poznajemo u astrofizici i nestat će u roku od nekoliko sekundi zbog nestabilnosti.

Unatoč strahu nekih naučnika i velikom protivljenju udruženja za ljudska prava, naučnici će krenuti sa masovnim eksperentima u LHC-u u srijedu slijedeće sedmice.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan