Pronađen novi dinosaur

Pronađen novi dinosaur

06.12.2007

Već prošle godine je tim znanstvenika na jednom arktičkom otoku pronašao ostatke dinosaura veličine autobusa. Na skoro istom mjestu su sada lokalizirani novi ostaci drugog dinosaura koji potvrđuju da se u oba slučaja radi o nepoznatoj vrsti.

Prošlog ljeta je iskopan dinosaur veličine autobusa sa zubima veličine krastavca. To otkriće je izazvalo veliku zainteresiranost javnosti. Iznenada je isti tim znanstvenika na istom mjestu otkrio ostatke drugog dinosaura kojeg do idućeg ljeta doduše ne mogu izvući jer je na otoku nastupila polarna noć.

Međutim, otkriće drugog dinosaura je potvrdilo da se u oba slučaja radi o do sada nepoznatoj vrsti koja se od ostalih razlikuje po strukturi ramenog pojasa.

Do otkrića drugog dinosaura se smatralo da se radi o primjerku vrste pliosaurus koji je bio morski reptil dužine od oko deset metara i težine od deset do petnaest tona. Primjerci ove vrste su ranije pronađeni u Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan