Pedofilija zbog pogrešnog funkcionisanja mozga?

Pedofilija zbog pogrešnog funkcionisanja mozga?

30.11.2007

U jednoj kanadskoj studiji, znanstvenici su pregledali mozak 127 muškaraca od kojih je ispalo da pola njih naginje pedofiliji.

Znanstvenici tvrde da se mozak pedofila razlikuje od mozga čovjeka koji nema takve sklonosti. Smatraju da su našli i razlog te pojave i da se radi o poremećaju funkcija u mozgu do kojih je došlo tokom razvoja.

Znanstvenici su naglasili i da ova studija ipak ne treba biti potvrda da pedofili nisu krivi za svoja djela, jer čovjek ne može utjecati na seksualnu orijentisanost, ali može na ono što čini.

Kod ljudi koji naginju pedofiliji su u određenim dijelovima mozga primjetili da ima manje bijele tvari koju tvore živci, odgovorni za povezivanje određenih dijelova mozga. Izgleda da su obuhvaćeni i dijelovi mozga koji su odgovorni za procjenjivanje seksualnih podražaja. Budući da se tu procjenjuju informacije seksualnog karaktera i da je povezanost sa ovim dijelom mozga djelimično prekinuta, moguće je da mozak iz tog razloga upravo te informacije „pogrešno“ tumači.

Međutim, upravo način na koji mozak reguliše i obrađuje seksualnu orijentiranost, i dalje treba istraživati.

Uz ovo novo saznanje se lakše mogu razviti nove moguće metode u kontrolisanju pedofilije.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan