Obrazovanije žene su češće same

Obrazovanije žene su češće same

02.01.2008

Razlog zašto žene sve češće ostaju neudate, ipak nije žudnja za karijerom. Glavni razlog je strah muškaraca od uspješnih žena.

Žene su sve češće visoko obrazovane a i sve je rijeđi slučaj da muškarac odgovara njihovim zamislima o idealnom mužu i ocu. Zašto? Budući da je sve više obrazovanih žena, broj obrazovanih muškaraca čini se sve manjim.

Žene traže dominantnijeg partnera, a ako su obrazovanije od njega, to baš i nije slučaj. Međutim, sami muškarci imaju veći problem s tim jer ne žele suprugu koja zarađuje više od njih.

Od početka čovječanstva, uloga muškarca je da hrani svoju obitelj i brine se za materijalno stanje. Ujedno, muškarac je zaštitnik svoje obitelji u svakom smislu.

Zato će se prije i odlučiti za ženu ima manje ambicije u životu i koja je manje obrazovana od njega.

Muškarci se naprosto boje obrazovanih žena, jer se u tom slučaju gubi njihova funkcija hranitelja i zaštitnika obitelji.

Žena i dalje za sebe traži zaštitnika pa analogno tome i nekog ko će štititi nju a ne ona njega.

Problem koji nastaje emancipacijom žena i uključivanje u karijeru, jeste upravo taj da žene ne mogu naći muškarca kojeg će smatrati interesantnim, budući da su u većini slučajeva obrazovanije od muškaraca.

Kakva će budućnost izgledati sa sve više samouvjerenih i obrazovanih žena, a sve većim brojem nesigurnih muškaraca, zaista je upitno.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan