Nove paradigme u istraživanju biomolekularnog sastava vode

Nove paradigme u istraživanju biomolekularnog sastava vode

20.10.2007

Prirodni vodeni svijet u svim svojim vrstama je jednak, ali nisu sve vode u našem životnom sistemu jednake. Voda u jezeru, u moru ili u šoljici čaja je različita od vode u našem tijelu. To je ono što mi znamo. Još uvijek nauka nije razjasnila zašto je intracelularna voda različita od drugih oblika vode. Nauka o vodi je predmet proturječnih teorija. Veoma strukturalna voda, kao otvoreni sistem i van ravnoteže stvara ekstremno kontraverzno područje.

Sprave koji su korišteni za proučavanje drugih materija više ne udovoljavaju studijama o proučavanju vode ako mi želimo da stvorimo stvaran progres u istraživanju. Do-Coop Technologies Ltd želi da vodi zajedno sa suradnicima i zainteresovanim strankama diskusiju o novim progresivnim istraživačkim metodama koje su potrebne u ovom području.

Do-Coop studija je razvila nanotehnologije baziranu na vodi koja se naziva Neowater®. Neowater® je voda koja ispušta prečiščena u određenim fizičkim propozicijama za jedinstvenu organizaciju i interakciju između vode, površine i karbon dioksida. Stabilne strukturalne propozicije dopuštaju rastvaranje hidrofobni hemikalija, stabilnih proteina i kulture stanica ,radi poboljšanja bioloških «in vitro» i «in vivo» aplikacija i smanjenje potreba stabilizatora i sredstava za dezinfekciju, pomoću čvrste površine i karbon dioksida premještenog u likvidnoj fazi vode u standardnim uvjetima (STP). Neowater® koristi utjecaje površine koja se proizvedi u jednoj minuti za 1015 čestica po litru i povišene količine netopljivog karbon dioksida radi konkurencije ukupne oslobođene vode, smanjujući entropiju ukupne količine i stvarajući «colloidal» strukture sa vodom, kao dokaz za ITC mjerenje, ultrazvučno prenošenje i Zeta potencijal.

Ovaj novi i orginalni pristup ima veoma široke implikacije za obje studije proučavanja vode i ima praktične aplikacije. Neowater® daje industriji i naučnim zajednicama stabilno i jedinstveno vodeno okruženje koje je slično vodi koja održava život. Ovo omogućava poboljšavanje balansa između toksikacije i efikasnosti, osiguravajući jeftin i efikasan razvoj lijekova, kao većem očuvanju života, IP ekstenzije i superiorne dostave lijekova.

Priroda koristi jedinstvene propozicije vode, zemlje i zraka u formiranju očuvanja života sredine. Hemijski ekstrakti iz prirode koriste se za farmaceutska pakiranjima u sredini. Šta ako tehnologija može zamjeniti ove okolnosti, kreirajući sredinu koja je približno idealna prirodni, koliko je moguće?

The Do-Coop Technologies tim gleda prema naprijed za mogućnost otvaranja dijaloga budućih usmjerenja za biohemijski sastav vode, učešćem na «Scientific Water Meeting» u Vermontu.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan