Najljućim čilijem na svijetu protiv divljih slonova

Najljućim čilijem na svijetu protiv divljih slonova

25.11.2007

Na sjeveroistoku Indije, znanstvenici su tražili učinkovito oružje protiv divljih slonova. Riješenje su našli u najljućem čiliju na svijetu.

Nakon što su divlji slonovi u sjeveroistočnoj Indiji uništavali kuće i čak ubili preko 600 ljudi u zadnjih 16 godina, stanovništvo je razvilo neizmjeran bijes protiv ovih životinja i otrovalo je 19 divljih slonova.

Znanstvenici su se našli pred novim zadatkom u svrhu rješavanja nereda. Morali su izmisliti način da zaustave slonove i da ih drže podalje od stanovništva.

Napravili su pregradu od jute koju su premazali uljem za auto i vrstom čilija koja je čak uvrštena i u Ginisovu knjigu rekorda kao najljući feferon na svijetu. Da bi rastjerali slonove, morali su praviti dimne bombe. I u tu svrhu je čili dobro poslužio tako što su bombe punili slamom i osušenim čilijem i palili ih. Miris koji je ova mješavina ispuštala, uspjela je rastjerati slonove.

Na ovakve kreativne načine u borbi protiv divljih slonova, znanstvenici su izjavili da su bili primorani da budu domišljati.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan