Lijekovi ‚iz vrta’

Lijekovi ‚iz vrta’

05.01.2008

Ovo hladno godišnje doba vrijeme je kašlja. Većina liječnika pacijentu preporuči antibiotike. Međutim, ima djelotvornijih i boljih načina liječenja u ovom slučaju.

Prehlade su nerijetka pojava u ovako hladnim danima kakve trenutno doživljavamo. Ali upravo prehlade tipične za hladnije dane su izazvane virusima.

U većini slučajeva liječnici svojim pacijentima preporuče antibiotike, što u tom slučaju i nije od velike pomoći. Još gore je kada osoba pije antibiotike na svoju ruku.

Antibiotici trajanje prehlade mogu skratiti, ali za samo nekoliko sati. Posljedice su doduše one zbog kojih se antibiotici nimalo ne isplate u ovom slučaju.

Naime, pacijent bespotrebno preoptereti svoje tijelo antibioticima i može doći do rezistentnosti bakterija u tijelu prema antibioticima što će uvelike odnemoći u slučajevima bakterioloških oboljenja u budućnosti. Za nekoliko sati skraćivanja kašlja, zaista se ne isplati.

Ali ono što se zaista isplati jesu lijekovi ‘iz vrta’, tj. biljke sa ljekovitim dejstvom.

Ekstrakti majčine dušice i jaglaca u kombinaciji trajanje prehlade mogu smanjiti i za dva dana a nemaju nikakve neželjene posljedice.

Budući da se dobro podnose, pogodni su čak i za djecu.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan