Kinesko travarstvo protiv raka

Kinesko travarstvo protiv raka

23.02.2008

Naučnici na Heidelberškom univerzitetu (Njemačka) su detaljno istražili obilje kineskih trava koje se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini. Iako istraživanje još nije završeno, izjavili su da su u 18 od 76 biljaka pronašli tvari koje djeluju protiv raka.

Poznato je da je kinesko travarstvo čudesno u liječenju protiv raznih bolesti. Naučnici u Heidelbergu su odlučili detaljno istražiti sastojke 76 različitih trava iz kineske tradicionalne medicine u svrhu pronalaska konkretnih tvari koje pomažu u suzbijanju raka.

Istraživanje još nije završeno, ali su liječnici već u 18 različitih trava pronašli mnoštvo tvari koje pomažu u borbi protiv raka.

Takva trava je na primjer Salvia miltiorrhiza u kojoj su pronađene čak tri različite vrste tvari sa antitumorskim djelovanjem. Sastojci ove biljke sprečavaju sami rast ćelija tumora djelotvornije nego cijeli spektar lijekova.

Sljedeći korak je uspoređenje pronađenih supstanci sa 60 različitih vrsta raka s ciljem pronalaska „bolne tačke“ u ćelijama koja bi se mogla iskoristiti u njihovom uništavanju.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan