Idealni seks traje između tri i trinaest minuta

Idealni seks traje između tri i trinaest minuta

06.04.2008

Ispitivanje američkih seksualnih terapeuta je dokazalo da nije istina - što duži seks, to bolje!

Ispitivanje govori za sebe: stručnjaci za seksualna pitanja su za idealno trajanje seksa naveli u prosjeku tri do trinaest minuta.

Eric Corty istražuje psihologiju na Behrend College-u u Pensilvaniji. Zajedno sa studentom Jenay-em Guardianijem je ispitao 50 članova udruženja “Society for Sex Therapy and Research” u Sjedinjenim državama i u Kanadi. Odgovorilo je 44 člana.

Nakon dobivenih rezultata su naučnici dobili uvid u mišljenja profesionalnih savjetnika za parove o tome, koliko je normalno trajanje seksa.

Naučnici su naglasili da pitanja nisu bila određena prema spolu. Sudeći prema razgovoru sa stručnjacima, i kod muškaraca i kod žena vlada nezadovoljstvo po pitanju dužine trajanja seksa. Svi žele i dužu predigru ali i duži seks, ne uključujući predigru. Međutim, ispitani terapeuti su se ograničili na “glavni dio seksa” i zanemarili su predigru u ispitivanju. Stoga seks koji traje dvije minute svi smatraju prekratkim.

Kao odgovor na pitanje o idealnoj dužini trajanja seksa, neki tručnjaci su čak samo naveli da to ovisi o partneru.

Corty se nada da će ovo ispitivanje smiriti ljude koji su potajno vjerovali da kvalitet seksa ovisi o dužini trajanja. Rezultate ispitivanja je objavio u stručnom časopisu “Journal of Sexual Medicine”.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan