Englezi se bore sa srdžbom

Englezi se bore sa srdžbom

26.03.2008

Tipična smirenost Engleza vara. Studija je dokazala da se većina Engleza bori sa pojavom pretjerane srdžbe. Ova pojava je toliko česta da nije besmisleno smatrati kako je izrasla u narodnu bolest.

U studiji britanske Zaklade za psihičko zdravlje (MHF) ispitano je 1974 muškaraca i žena. Čak 64% njih je ubjeđeno u to da se u današnje doba ljudi u svakodnevnom životu brže ljute nego prije.

Direktor Zaklade, Andrew McCulloch je kritizirao kako britansko zdravstvo uopće nije spremno na ovaj problem. Postoje terapije za depresije, poremećaje u ishrani i razne fobije, ali se ne nudi nikakva pomoć ljudima koji pate od nekontrolisanja srdžbe.

Na pitanje da li imaju nekoga u porodici ili među prijateljima ko ne kontrolira srdžbu, 32% ispitanika je odgovorilo potvrdno, a 28% ispitanika se brinu za nedovoljno kontrolisanje vlastite srdžbe.

Čak 20% ispitanika je izjavilo da su prekinuli prijateljsku ili ljubavnu vezu jer se dotični prijatelj ili partner nije nosio sa srdžbom.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan