Engleska vlada odobrila razvijanje hibridnih embriona

Engleska vlada odobrila razvijanje hibridnih embriona

21.05.2008

Nakon rasprave o razvijanju embriona iz ljudskih i životinjskih stanica u naučne svrhe, engleska vlada je odobrila ovakvu vrstu pokusa. Naučnici se nadaju da će ovako pronaći način za uspješnije liječenje bolesti kao što su Alzheimer ili mukoviscidoza.

Unatoč podizanja glasova protiv razvijanja embriona ljudskog i životinjskog porijekla većinom od strane kršćanskog svijeta i konzervativaca u engleskom parlamentu, vlada je najzad donijela odluku o dozvoljavanju pokusa ove vrste.

Postoje naravno i uslovi a u njih spadaju uništavanje takvog hibridnog embriona nakon najviše dvije sedmice i neusađivanje ovakvog embriona u ljudsku maternicu.

Razvijanjem embriona iz životinjskih i ljudskih stanica, naučnici se nadaju da će pronaći nove i uspješnije terapije prvenstveno za Alzheimer i mukoviscidozu.

Donji dom će sada raspravljati o olakšicama umjetne oplodnje za lezbijske parove ali i o strožijim odredbama roka do kojeg će biti dozvoljen pobačaj u Engleskoj. Gornji dom se već složio sa prijedlozima.

Dobre Kalorije Liječenje prirodnim putem - Prirodni preparati za njegu i higijenu Recepti i savjeti za svaku kuhinju - Gastrofan